به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رایزنی فرهنگی ایران در تایلند در گزارشی به ایکنا اعلام کرد: دانشگاه «چولالانکورن» (Chulalongkorn University) دانشگاهی عمومی، خودگران و قدیمیترین دانشگاه تایلند با سیستم مدرن آموزشی است.
زیربنای اولیه این دانشگاه در زمان پادشاه چولا رامای پنجم در سال 1902، با راهاندازی نخستین دانشکده حقوق این کشور، شکل گرفت و به دنبال آن، دانشکدههای داروسازی، مدیریت دولتی و مهندسی ایجاد شدند. سپس در سال 1917، با فرمان و حمایت پادشاه رامای ششم، با تجمیع همه این دانشکدهها در قالب یک مجتمع دانشگاهی که به افتخار پدرش نام آن را دانشگاه چولالانکورن(نام پادشاه رامای پنجم) گذاشت، این دانشگاه تأسیس شد.
یکی از دلایل اصلی ایجاد دانشگاه توسط دولت وقت تایلند، انتقال تجربه و دانش غربی به داخل این کشور برای مدرنیزهکردن کشور بوده است. دانشگاه چولالانکورن تا سال 1934 میلادی تنها دانشگاه تایلند بود، تا اینکه در همین سال، دانشگاه «تاماسات» نیز، 2 سال بعد از وقوع انقلاب دموکراتیک سال 1932 تایلند، با هدف تربیت نیروهای لازم سیاسی افتتاح شد.
طی سالهای 1960 تا 1970 میلادی نیاز بسیار وسیعی برای گسترش علوم اقتصادی، تجاری، کشاورزی و دیگر علوم در تایلند احساس شد و به همین خاطر دانشگاههای دیگری در استانها و شهرهای مختلف افتتاح شدند؛ اما با گذر زمان این دانشگاهها به تنهایی قادر به پاسخگویی به نیازهای علمی این کشور نبوده و به همین دلیل مؤسسات و دانشگاههای آزاد آکادمیک نیز در تایلند نیز تأسیس شد و به فعالیت آموزشی و علمی در سطوح تحصیلات تکمیلی پرداختند.
دانشگاه چولالانکورن، سالهای متمادی است که در کشور تایلند رتبه اول را به خود اختصاص میدهد و براساس رتبهبندی سال 2016 دانشگاههای جهان در بین 200 دانشگاه برتر جهان قرار داشت و در رتبهبندی آسیایی در بین 50 دانشگاه برتر آسیایی، حائز رتبه 45، شناخته شده است.
دانشگاهی مورد تأیید وزارت علوم همچنین از سال 1384 شمسی، نیز این دانشگاه در لیست دانشگاههای مورد تأیید وزارت علوم و تحقیقات و فناوری ایران و در زمره دانشگاههای خوب گنجانده شده است. دانشجویانی که می خواهند برای تحصیل وارد این دانشگاه شوند باید امتحانات ورودی سختی را با موفقیت پشت سر بگذارند و نمرات بالایی را کسب کنند.
این دانشگاه، دارای 19 دانشکده و 23 کالج و مؤسسه پژوهشی و تحقیقاتی بوده و در مساحتی بالغ بر (1800000 مترمربع) در قلب شهر بانکوک در مرکز شهر قرار گرفته است.
تعداد دانشجویان چولالانکورن، بالغ بر 38000 نفر است. این دانشگاه در کتابخانه مرکزی خود یک میلیون و 500 هزار نسخه کتاب و مستندات علمی جا داده است و با بخشهای پرستاری پلیس و سازمان هلال احمر نیز همکاری میکند.
مرکز انجام اساسیترین امور در صنعت حلال یکی از بخشهای مهم این دانشگاه «مرکز تحقیقات حلال» آن است. بسیاری از کارهای علمی که اساسیترین امور در صنعت حلال است، در مرکز علمی و تحقیقاتی حلال این دانشگاه، انجام میگیرد. فعالیتهای کلی این مرکز به بخشهای زیر تقسیم میشود:
ـ بخش کنترل کیفیت و استاندارد حلال
ـ بخش خدمات آزمایشگاهی حلال
ـ بخش توسعه و تحقیقات صنعت حلال
ـ بخش حفاظت از حقوق مصرفکنندگان محصولات حلال
ـ بخش محافظت از محصولات غذایی حلال
ـ خدمات آموزشی و تحصیلی صنعت حلال
بخش کنترل کیفیت و استاندارد حلال تمامی محصولات غذایی تولیدشده در جهان تحت استانداردهای خاصی تولید شده و هر غذایی برای خود کد ویژهای دارد که همه این کدها در مرجعی با عنوان« Codex Standard» جمعآوری شدهاند؛ اما با توجه به تفاوتهای بارزی که صنایع غذایی حلال دارد، نیاز به ایجاد مرجع ویژهای برای صنایع غذایی حلال بود که با بررسی سازمانهای مربوطه این مرجع با عنوان« Halal-Codex » در سال 1997 تائید شد و به وجود آمد که تمامی تولیدکنندگان محصولات غذایی حلال باید از قوانین این مرجع پیروی کنند.
بخش کنترل کیفیت و استاندارد حلال تایلند نیز در این راستا کاملا تابع قوانین کلی بوده و تمامی بررسیها و آزمایشهای خود بر روی محصولات حلال تولیدشده را بر اساس این قوانین انجام داده و از حلالبودن این محصولات اطمینان حاصل میکنند.
بخش خدمات آزمایشگاهی حلال بخش خدمات آزمایشگاهی حلال با مساحتی بالغ بر 500 متر در قسمت مرکزی دانشگاه چولالانکورن بانکوک واقع شده و دارای دستگاههای به روز و پیشرفته آزمایشگاهی برای ارائه خدمات متنوع در راستای صنعت حلال است که بررسیها، آنالیزهای مختلف بر روی صنایع تولیدی توسط شرکتها و کارخانجات در این مرکز انجام میشود.
بخش توسعه و تحقیقات صنعت حلال این بخش از مرکز از تحقیقات و پروژههای توسعه حلال استقبال کرده و از آنها پشتیبانی میکند. از مهمترین سرفصلهای تحقیقاتی این مرکز میتوان به موارد زیر اشاره کرد که در رأس امور تحقیقاتی مرکز قرار گرفته است:
تولید صابون خاک رس برای پاککردن نجاست
توسعه روشهای خاص برای تشخیص پروتئین سگ و حیوانات نجس دیگر در محصولات تولیدشده
تولید کیت تست سریع محصولات برای مشخصکردن حلال یا حرامبودن آن
توسعه تکنیکهایی برای تشخیص آلودهبودن محصول
توسعه پایگاه داده علمی حلال
بخش حفاظت از حقوق مصرفکنندگان/ تشخیص محصولات حلال از حرام این بخش از مرکز از سال 1996 برای حفاظت از حقوق مصرفکنندگان مسلمان افتتاح شده و به نوعی حافظ حقوق مشتریان مسلمان است، چرا که بسیاری از شرکتها با سوء استفاده از آرم حلال اقدام به توزیع مواد غذایی حرام کرده و یا بسیاری از آنها بعد از دریافت این استاندارد دقت کافی را در تولید محصولات نداشته و حقوق مشتری را ضایع میکنند که این بخش با بررسیهای دورهای و دریافت گزارشات متنوع از حقوق مصرفکنندگان مسلمان حفاظت میکند.
برگزاری دورههای آموزشی، برگزاری نمایشگاه، انتشار کتاب و مطبوعات برای آگاهسازی در مورد محصولات حلال و همچنین تحت نظر داشتن کارخانجات تولیدکننده از وظایف اصلی این بخش به شمار میرود.
بخش محافظت از محصولات غذایی حلال یکی از مهمترین موارد دیگر در صنعت حلال نوع بسته بندی و حفاظت از این محصولات است تا به صورت سالم به دست مشتریان برسد. طبق مصوبات صنعت حلال جهانی که در سال 2003 به تصویب رسیده است، تمامی تولیدکنندگان باید چهار اصل مهم و اساسی «بهداشت»، «کیفیت»، «مسئولیتپذیری» و «تضمین» را که چارچوب و سیستم محصولات حلال نامیده میشود
، در بستهبندی و نگهداری محصولات حلال رعایت کنند که این بخش از مرکز حلال تایلند، وظیفه بررسی این امور را بر عهده دارد تا اینکه از بستهبندی و نگهداری محصولات حلال با رعایت 4 اصل مذکور اطمینان حاصل کند.
خدمات آموزشی و تحصیلی صنعت حلال این بخش از مرکز در دوره های مختلف به برگزاری کارگاههای آموزشی، سمینارها، دورههای کوتاهمدت و بلندمدت کارآموزی با همکاری کمیته مرکزی مسلمانان تایلند در بانکوک و دیگر شهرها اقدام میکند. همچنین در سالهای اخیر با کشورهای بسیاری اقدام به امضای تفاهمنامه در راستای انتقال تجارب و تکنولوژی تولید صنعت حلال کرده است.